Lees in het Nederlands

Interior Geotechnology Delft

Delft University of Technology's new Department of Geotechnology, part of the school's faculty of Civil Engineering and Geosciences (CiTG), is housed in a building at one end of the CiTG complex, which was designed by Van den Broek en Bakema. The façade was stripped and given a new glass curtain wall imprinted with a pattern of bricks sawed in half. Existing window cleaners' balconies were converted into bay windows equipped with built-in air conditioners. Slanting lines in the façade follow the spatial organization of the interior, a landscape of laboratories, workstations and study areas. Voids were added to connect existing floors and to represent transparency in the education provided here. Floors were enlarged by adding a new stairwell at one end of the building. Materials and colours derived from the original building were applied in a more 'virtual' manner.

Client

TU Delft Facility

Project

interior design for Department Geotechnology, Faculty CiTG, TU Delft

Type

Interior, Renovation

Location
  • Stevinweg, Delft
Size

5.490 m²

Completion

March 2007

Advisors

Aronsohn Constructies Raadgevende Ingenieurs bv (construction), Raadgevend Technisch Bureau Van Heugten B.V. (installations)

Contractor

Van Waning Koninklijke Aannemingmaatschappij, Capelle aan den IJssel