Lees in het Nederlands

Interior Torenhove Delft

The Torenhove is a building which dates back to the sixties and a few of floors are currently used by the municipality of Delft until the completion of the new city hall in 2015. The assignment for Jeanne Dekkers Architectuur was twofold: to design an interior in line with the existing organization for the second to the eighth floors and simultaneously accommodate the phased introduction of the “New Work” concept. Within this concept based on activity-related workplaces a number of decentralized services are located in the vicinity of the workplaces. Because of an intelligent positioning of the different consultation areas, pantries and lockers, nuisance is reduced to an absolute minimum. The open structure consists of both a core and columns and allows for an open plan layout. Meeting units of glass, which have Delft-inspired prints on them, are located around the cores.  

Client

Delft City Council

Project

Interior

Type

Interior

Location
Size

6912 m²

Completion

December 2009

Advisors

Nelissen Ingenieursburo B.V., Eindhoven (installations)

Contractor

VIOS Bouwgroep