Read in English

Ronald McDonald Huis Barendrecht

Aan het werk

Het Ronald McDonald Huis ligt aan de Voordijk in Barendrecht. Ontwerpopgave was het creëren van een geborgen omgeving waar gezinnen tot rust kunnen komen en waar ze elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Van de bestaande boerderij is de kap doorgetrokken en omgevouwen, zodat een driekwart carré ontstond met een besloten binnentuin op het zuiden. De kap loopt getrapt op en is bekleed met warm Portugees leisteen. De binnengevel bestaat uit glas en hout, waardoor de achterliggende ruimtes - waaronder de huiskamer en verbindingsroutes - veel licht ontvangen. Verschillende openslaande deuren verbinden binnen met buiten. Langs de buitengevels zijn de gastenkamers en facilitaire ruimtes ondergebracht. In de oudbouw bevinden zich kantoren. De gastenkamers op de eerste verdieping zijn direct via een trap bij de entree bereikbaar. In de oudbouw bevinden zich op de verdieping een bibliotheek en computerruimte. Omdat de oude boerderij is gefundeerd op koeienhuiden, hebben deze ruimtes een eigen fundering van losse stalen poten.

Opdrachtgever

Stichting Ronald McDonald Huis Barendrecht

Project

Tijdelijke opvang voor ouders en familie van zieke kinderen

Type

Combinatiegebouwen, Zorg, Herbestemming

Locatie
Grootte

ca. 900 m2

Oplevering

juni 2007

Adviseurs

Bartels Ingenieursburo, Zwijndrecht (constructies), Kropman Installatietechniek, Breda (installaties)

Aannemer

IJsselbouw, Capelle a/d IJssel

Lees ook

Architectuur NL - Ronald McDonald Huis

AWM - Ronald McDonald Huis

De Aannemer - Ronald McDonald Huis